Sceny

Základní použití nástrojů

Sceny

Příspěvekod f.demjan v úte 30. črc 2013 13:55:43

Po vytvarani scen potrebujem doplniť ešte nejaku scenu so samostatným komponentom. (vykres dielcov modelu)
Doplnený komponent je zobrazený vo všetkých už vytvorených scénach, ako sa tomu vyhnuť.
Uživatelský avatar
f.demjan
 
Příspěvky: 147
Registrován: úte 12. čer 2012 6:56:28

Re: Sceny

Příspěvekod Joanna_JL v úte 13. srp 2013 23:30:54

Můžete se tomu vyhnout jedině tak, že danou komponentu v ostatních scénách skryjete. Skrytá geometrie se do scén zahrnout dá. Nebo ji dáte do zvláštní hladiny a tu zase v ostatních scénách vypnete. To také scény podporují.
JL
ADS Studio
http://www.adsstudio.cz
skype: joannalinhartova
mail: joanna.linhartova@adsstudio.cz
Uživatelský avatar
Joanna_JL
 
Příspěvky: 308
Registrován: pon 29. bře 2010 17:22:08
Bydliště: Chrudimská 6, Praha 3 - Vinohrady, 130 00

Re: Sceny

Příspěvekod f.demjan v stř 14. srp 2013 6:44:19

Ďakujem, skúsim to s hladinou.
Uživatelský avatar
f.demjan
 
Příspěvky: 147
Registrován: úte 12. čer 2012 6:56:28

Re: Sceny

Příspěvekod f.demjan v čtv 05. zář 2013 9:56:54

Prozba o riešenie: SketchUp Pro 2013
- v jednej scene vytvorím rez
- pri prepínani scen, rez ostáva zobrazený aj v iných scénach. Skúšal som to dať do samostatnej hladiny. Nepomohlo.
- horšie je, že pri návrate na scenu z rezum, rez sa nezubrazí, iba hranica rezovej roviny.
Uživatelský avatar
f.demjan
 
Příspěvky: 147
Registrován: úte 12. čer 2012 6:56:28

Re: Sceny

Příspěvekod f.demjan v stř 25. čer 2014 5:54:05

Má niekto nejaké riešenie ?
- na každej scéne má ten istý komponent alebo skupina inú pozíciu. Riešim to kopirovaním toho istého komponentu s inou pozíciou a následne skrývam v konkrétnej scéne nepotrebnú pozíciu komponentu.
- je nejaká možnosť využiť rôzne pozície dynamických komponentov (rôzne natočenie, pozícia). Skúšal som zmenu pozicie nahrať aktualizáciou v konkretnej scene, ale zmena nastane vo všetkých scénach.
Uživatelský avatar
f.demjan
 
Příspěvky: 147
Registrován: úte 12. čer 2012 6:56:28

Re: Sceny

Příspěvekod Joanna_JL v stř 25. čer 2014 15:03:25

Co se týče řezů, je to trošku problém, nicméně pomáhá je umístit až do závěrečných scén - prostě první musí být scéna(y) s plným tělesem... No a co se týče pozice, tak bohužel SketchUp neumí animovat změnu pozice, z čehož plyne, že neumí ani takto udělat scénu. Vypadá to, že jediná možnost je opravdu přes skrývání vrstev s prvky v různých pozicích. Změnu pozice nebo velikosti atp. umí jen dynamické komponenty.
JL
ADS Studio
http://www.adsstudio.cz
skype: joannalinhartova
mail: joanna.linhartova@adsstudio.cz
Uživatelský avatar
Joanna_JL
 
Příspěvky: 308
Registrován: pon 29. bře 2010 17:22:08
Bydliště: Chrudimská 6, Praha 3 - Vinohrady, 130 00

Re: Sceny

Příspěvekod f.demjan v stř 25. čer 2014 16:27:45

Prave o dynamické komponenty sa jedná, len to má chybu, že v jenej scene zmena sa prejavuje aj v ostatných.
Uživatelský avatar
f.demjan
 
Příspěvky: 147
Registrován: úte 12. čer 2012 6:56:28


Zpět na Nástroje

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník