Šrafování
-
Šrafování
Zdravim, v LayOutu jsem úplný začátečník, jak se dá plocha objektu vyšrafovat ? Je na to přímo v programu nástroj, popřípadně plugin ? Nebo pokud chci šrafovat musim to ručně nakreslit ?
-
Re: Šrafování
Tak zjistil jsem že šrafování v LayOutu je až od nejnovější verze 2013 PRO, v nižších verzích není. Takže jediná možnost šrafování je model ze SketchUpu.
- Joanna_JL
- Kontaktovat uživatele:
Ano, to je pravda, nicméně, pokud máte licenci, upgrade na 2013 je vcelku únosná částka 

-
To je pravda že ta částka není až zas tak moc přemrštěná, nic méně už sem se s tim tak nějak naučil pracovat a ani mi to nevadí, mě ta verze 8 vyhovuje obecně více, už sem si zvyknul kde co najdu a je o dost menší a méně náročnější na hardwareJoanna_JL píše:Ano, to je pravda, nicméně, pokud máte licenci, upgrade na 2013 je vcelku únosná částka

Každej ploche sa dá priradiť textúra. Ako textúra môže slúžiť aj obrázok s čb/dvojfarebným vzorom. Šráfovanie (ale aj vlnovky, bodkovanie, hviezdičky alebo iné vzory) je možné jednoducho pripraviť ako obrázok vo FotoŠope, alebo stiahnuť z netu. S nastavením zobrazenia textúry sa treba pohrať, aby to vypadalo cool.
Šrafovanie - googlite: diagonal lines pattern.
Šrafovanie - googlite: diagonal lines pattern.
Grafické značenie materiálov
Poraďte hotové grafické značky materiálov pre pozemné stavby.
- Joanna_JL
- Kontaktovat uživatele:
Co se týče šrafování, myslím, že je dobře využitelný plugin Skalp. Má jednak přednastavené šrafy, jednak je možné si doplnit vlastní. Je ale placený. Pokud do něj nechcete investovat, je možné si je nakreslit a uložit jako obrázek oříznutý tak, aby navazoval na všech stranách a udělat z něj texturu. Jestli je má někdo hotové, nevím, ale asi by nebyl problém těch pár kousků vytvořit, dokonce asi i s průhledností, je-li k něčemu nutná.
Riešim to presne tak ako ste to opísala.