V-ray padá

Použití rendereru V-Ray

V-ray padá

Příspěvekod harrycz v stř 26. zář 2012 10:32:37

Dobrý den,mám problém při rendrování vyšších rozlišení, postupně jsem model dodělával a zkoušel render, ale čím v modelu je víc věcí tím musím snižovat rozlišení, začal jsem na witch10000 height10000 a už to nejde ani na polovinu, model má něco kolem 250mb, chci si to později vytisknout jako plakát, tak proto potřebuji kvalitu jpg. Tak nevíte jestli se s tím nedá něco dělat? maxwel render to v pohodě rendruje ale v něm se absolutně nevyznám :-(
harrycz
 
Příspěvky: 10
Registrován: ned 23. zář 2012 14:13:26

Re: V-ray padá

Příspěvekod Sonny v stř 26. zář 2012 18:50:12

Dobrý den,

sice ve V-ray nedělám (upřednostňuji Kerkytheu, která nemá v podstatě žádné omezení co se licence týče a i jako rendrovací program mi vyhovuje více než ostatní), takže Vám ani neporadím, ale říct, že něco nejde není nejšťastnější popis problému. Co přesně si pod tím pojmem máme představit? Hodí to chybu? Přehltí se RAM? Tváří se, že to nerendruje, ale stále vám to chroustá a zpomaluje PC? Když to trochu upřesníte, tak Vám možná i někdo poradí ;)
Sonny
 
Příspěvky: 13
Registrován: čtv 07. čer 2012 18:39:08

Re: V-ray padá

Příspěvekod harrycz v ned 30. zář 2012 22:04:44

program nespadne, chvíli renderuje, a pak to zničeho nic přestane a jako kdyby se nic nestalo, ani tonic nenapíš, můžu pokračovat v modelování, ale v-ray už prostě nejde, a musím restartovat sketchup, když si dám novej projekt a chci renderovat jednoduchou věc, tak to v tom rozlišení v pohodě zvládne, ale jak je prostě model složitější, tak musím rozlišení snižovat :-( operační paměť mám 16gb tím to asi nebude, win 7 64bit, a počítač to jinak hravě zvládá.
harrycz
 
Příspěvky: 10
Registrován: ned 23. zář 2012 14:13:26

Re: V-ray padá

Příspěvekod harrycz v ned 30. zář 2012 22:09:50

kerkytheu jsem nainstaloval, a ta spadne úplně., jedinej ten maxwell to zvládne bez problému,jenže v něm neumím, a na to nemám peníze.
harrycz
 
Příspěvky: 10
Registrován: ned 23. zář 2012 14:13:26

Re: V-ray padá

Příspěvekod Sonny v pon 01. říj 2012 0:13:27

S V-Rayem skutečně moc nepomůžu, přijde mi to, jako by mu došla maximální přidělená paměť, ale tohle by to dělat nemělo. Nicméně pokud byste mi poslal scénu na mail, tak bych se mohl podívat na tu Kerkytheu.
Sonny
 
Příspěvky: 13
Registrován: čtv 07. čer 2012 18:39:08

Re: V-ray padá

Příspěvekod harrycz v pon 01. říj 2012 12:12:02

to se na email nevejde, ten model má 200mb
harrycz
 
Příspěvky: 10
Registrován: ned 23. zář 2012 14:13:26

Re: V-ray padá

Příspěvekod Sonny v úte 02. říj 2012 9:38:23

Nesmíte to brát tak doslova :) Prostě to nahrajte na nějaký filehosting (například uloz.to) a pošlete mi na to odkaz. Případně ho můžete zveřejnit zde na fóru, ať se na to může podívat i někdo jiný.
Sonny
 
Příspěvky: 13
Registrován: čtv 07. čer 2012 18:39:08

Re: V-ray padá

Příspěvekod harrycz v úte 02. říj 2012 17:29:25

tak po dvou uploadech na uložtoi. jsem to vzdal, hold o2 kvalitní připojení 20kb/s a občasné výpadky, na vesnici sinemůžu moc vybírat no, tak sem dám aspoň obrázek, není toješt+ě vůbec hotový a render už to nezvládá
http://ulozto.cz/xmNrodM/vystrizekguigugu-jpg
Přílohy
Výstřižekguigugu.JPG
tak to je ono
harrycz
 
Příspěvky: 10
Registrován: ned 23. zář 2012 14:13:26

Re: V-ray padá

Příspěvekod Sonny v stř 03. říj 2012 22:53:42

Tak podle obrázku to nevypadá na žádné pekla. Bohužel vám nemohu nijak více pomoci. Snad kdybyste mi poslal/uploadnul soubor ze SketchUpu a export do Kerkythey bych už provedl u sebe. Sice tím nezjistíme, jestli je chyba v exportu nebo ve zvolených materiálech, případně v nastavení samotného programu, ale alespoň budeme moci vyloučit chybu v modelu samotném.
Sonny
 
Příspěvky: 13
Registrován: čtv 07. čer 2012 18:39:08

Re: V-ray padá

Příspěvekod harrycz v čtv 04. říj 2012 9:26:36

materiály nemám ještě vůbec nastavené, jedná se jen o obyčejnej šedivej render, ono to renederuje, ale při nízkým rozlišení, při vysokém už to nejde, zkusím to ještě uploadnout jednou,je pravda že je to můj první model, a vlastně jsem se s tím učil ve sketchupu, tak že je tam všechno tak třikrát předělávaný, a chybička se tam může objevit, nic méně maxwel to z renderuje bez problému no. Můj cíl je teda že si dodělám obrázek v Photoshopu a textury si dokreslím v něm, chci z toho udělat ve finále grafiku, ale i ten render chci zkusit.
harrycz
 
Příspěvky: 10
Registrován: ned 23. zář 2012 14:13:26


Zpět na V-Ray

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron