kvalita výstupu

Použití rendereru V-Ray

kvalita výstupu

Příspěvekod Leiko v ned 15. srp 2010 15:01:58

Zdravím,
Co se týče modelování a rendrování, všechno jsem dělal do nedávna v Archicadu a následně rendroval v Artlantisu. Výsledná kvalita výstupu mi pro mé účely ve škole stačila. Nedávno jsem se v tom tak trochu šťoural a objevil sem právě Vray a začal jsem se v něm učit metodou pokus, omyl. Používám k němu Sketchup a jsem úplně okouzlenej rychlostí vzhledem k archicadu a tím jak snadno a intuitivně se ovládá. Teď bych se chtěl spíš zeptat, jestli je nějaký závratný rozdíl v kvalitě rendru ve Sketchupu nebo v ostatních programech na modelování které vray podporují? Procházel jsem různé diskuze a takový můj pocit že sketchup se nebere nějak moc seriózně pro kvalitnější modelování (což vzhledem k výstupům které jsem viděl není můj názor) a spousta lidí si chválí vray s kombinací 3DS max.

Abyste pochopili o co mi jde, váhám v čem se učit pro moje účely modelování architektury do budoucna a tak bych rád slyšel vaše názory. Díky L.
Leiko
 
Příspěvky: 2
Registrován: ned 15. srp 2010 14:36:33

Re: kvalita výstupu

Příspěvekod Pilott v ned 15. srp 2010 21:33:13

Mysím že V-ray je nejlepší rendr pro sketch-up a výsledky z něj se jistě vyrovnají rendrům v 3dsmax.Pokud je scéna dobře vytvořena a jsou v ní použity kvalitní textury,a nastavení materialů výsledný rendr laik těžko rozezná od realné fotky a i profíci s tím mají dost práce to rozeznat.Vzhledem k ceně sketchupu, jeho ovládání a jeho kombinaci s V-rayem ;) , záleží na tobě myslím že víš co bych zvolil já.
Pilott
 
Příspěvky: 58
Registrován: úte 29. čer 2010 21:46:10

Re: kvalita výstupu

Příspěvekod Leiko v pon 16. srp 2010 12:26:23

Něco takovýho sem potřeboval slyšet :-) Díky
Leiko
 
Příspěvky: 2
Registrován: ned 15. srp 2010 14:36:33

Re: kvalita výstupu

Příspěvekod victor v pát 08. úno 2013 14:34:47

Chtěl bych se zeptat jestli je možno nastavit kvalitu renderingu ?
victor
 
Příspěvky: 5
Registrován: pát 08. úno 2013 14:30:00

Re: kvalita výstupu

Příspěvekod Pilott v ned 10. úno 2013 19:14:02

Samozřejmě že se dá nastavit kvalita výstupu, u v-ray je mnoho možností jak. Dají se stáhnout už hotová nastavení podle potřeby uživatele. Ty se dají podle potřeby upravit a uložit a opětovně nahrát.
Pilott
 
Příspěvky: 58
Registrován: úte 29. čer 2010 21:46:10

Re: kvalita výstupu

Příspěvekod victor v pon 18. bře 2013 18:29:57

a kde to prosim stahnu ? Mam vystup dosti zrnity..Kvalita vystupu je jako v TV dalo by se rict
victor
 
Příspěvky: 5
Registrován: pát 08. úno 2013 14:30:00

Re: kvalita výstupu

Příspěvekod victor v stř 20. bře 2013 15:13:48

Tak lidi.Stahl jsem i jine nastaveni ale vse je beze zmeny...Uz fakt nevim porad to je v kvalite jak kdybych to vyfotil kalkulackou..Same kosticky
victor
 
Příspěvky: 5
Registrován: pát 08. úno 2013 14:30:00

Re: kvalita výstupu

Příspěvekod Pilott v stř 20. bře 2013 15:56:42

zkus nastavení V-ray Express Medium, v nastavení Output Size zaškrtni Override Viewport a do okýnka Width napiš 2800 do Height 1564
pokud rendruješ interiery scéna musí být dostatečně osvětlena
Pilott
 
Příspěvky: 58
Registrován: úte 29. čer 2010 21:46:10

Re: kvalita výstupu

Příspěvekod victor v pát 29. bře 2013 8:31:50

Děkuji. Ale tohle nastavení jsem nikde nenašel
victor
 
Příspěvky: 5
Registrován: pát 08. úno 2013 14:30:00

Re: kvalita výstupu

Příspěvekod Pilott v pát 29. bře 2013 15:51:22

Tak tady ho máš :D je pro verzi 1.48.93 ve vyšších verzích se chová trochu jinak.
Přílohy
V-Ray Express Medium.zip
nastavení
(631 bajtů) 133 krát
Pilott
 
Příspěvky: 58
Registrován: úte 29. čer 2010 21:46:10


Zpět na V-Ray

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron