SketchUp a Trimble

SketchUp a Trimble

Příspěvekod kenco v čtv 30. srp 2012 14:04:21

Tak, a už je to tu - spustím SketchUp a hneď je k dispozícii "aktualizácia", ktorá okrem iného je aj o tom, že SketchUp už nieje pod krídlami Google ale spoločnosti Trimble http://trimble.com - čo od tejto zmeny očakávate, resp. treba sa báť? Na blogu http://sketchupdate.blogspot.sk/2012/04 ... tchup.html sú niektoré reakcie dosť rozpačité, niektoré optimistické..
kenco
 
Příspěvky: 2
Registrován: úte 27. bře 2012 15:53:33

Re: SketchUp a Trimble

Příspěvekod f.demjan v stř 14. srp 2013 6:55:45

Má už niekto skúsenosť so SketchUp 2013. Čo tak založiť novú tému ohľadom toho? Skúšal som Free verziu SketchUp Make a zdása mi že potrebuje viac z RAMky alebo rychlejšiu graf. kartu.
Uživatelský avatar
f.demjan
 
Příspěvky: 147
Registrován: úte 12. čer 2012 6:56:28

Re: SketchUp a Trimble

Příspěvekod DaU v pát 10. led 2014 11:42:38

f.demjan píše:Má už niekto skúsenosť so SketchUp 2013. ... Skúšal som Free verziu SketchUp Make a zdása mi že potrebuje viac z RAMky alebo rychlejšiu graf. kartu.


SketchUp v13 jsem si vyzkoušel ve verzi free (nejspíš taky SketchUp Make) a docela mě to nadchlo, uživatelské rozhraní mi přijde daleko příjemnější než v předchozích verzích. Velikost nainstalováneho souboru je několikanásobně větší což se dalo očekávat, přibylo pár nových věcí a hlavně bylo opraveno hodně chyb jak při vytváření nebo editaci modelu tak při exportu či renderování. Ale to je jen muj lajcký názor na tento skvělý program, bohužel a v některých případech možná i na štěstí zůstanu u staré dobré v8, protože tu mam jedinou koupenou PRO verzi a doplácet za update biť jen pár set nehodlám.

Co se nároků na počítač týče:

Operační systém:

Windows XP 32bit (nikde se neuvádí jestli šlape na Win XP 64bit - adept na zkoušení ?)
Windows Vista 32bit
Windows 7 32bit / 64bit (více se doporučuje 64bit ale pokud má RAM 4+GB)
Windows 8 64bit
Mac OS X 10.7, 10.8,
(Mac OS X verze 10.9+ není podporována)

Procesor:

Doporučené: 2+GHz
Minimální: 1GHz
(Mac OS X: 2.1+GHz)

Operační paměť:

Doporučené: 2GB
Minimální: 1GB
(Win XP min.: 512MB)

Místo na disku:

Doporučené: 500MB
Minimální: 300MB

Grafická karta:

Doporučené: 3D 512+MB OpenGL 1.5+
Minimální: 3D 128MB OpenGL 1.5
(Win Vista, 7, 8 min.: 256MB)

OS Windows:

.NET framework 4.0+

Mac OS X:

QuickTime 5.0+

(ještě se standartně uvádí mít Internet Explorer ve verzi min. 7, pro Win Vista, 7, 8 pak mít min. 8, popřípadně jakýkoli jiný aktuální prohlížeč)

Edit: Jen ještě dodam že mam procesor 3GHz, RAM 4GB, grafika 2GB OpenGL 4.0, Win 7 64bit a šlape bez chybně a plynule
DaU
 
Příspěvky: 8
Registrován: pát 10. led 2014 11:05:50
Bydliště: Česká Republika, okres Benešov - víc neřeknu :P

Re: SketchUp a Trimble

Příspěvekod tomarack v ned 12. led 2014 23:30:57

Dobrý den,taky zkouším tuto verzi SketchUpu. chtěl jsem si přidat několik (starších) pluginů, ale program , i když je načte, vyhodí chybové hlášení

>/Plugins/2Dtangent.rb:73: syntax error, unexpected ',', expecting kEND ..mohl by mi prosím někdo poradit co s tím, či jak na to,
Nevím, jestli je to třeba v nevhodném formátu (.rb , .rbs ?) bohužel s Ruby jse nikdy nepracoval.
Mám Win 7 32 bit , a zatím se mi semtam s Ketchupem něco podařilo .. ale na ukazování to není ..
Děkuji za odpověď Tom
tomarack
 
Příspěvky: 1
Registrován: stř 09. čer 2010 19:06:50

Re: SketchUp a Trimble

Příspěvekod DaU v pon 13. led 2014 15:00:52

tomarack píše:Dobrý den,taky zkouším tuto verzi SketchUpu. chtěl jsem si přidat několik (starších) pluginů, ale program , i když je načte, vyhodí chybové hlášení

>/Plugins/2Dtangent.rb:73: syntax error, unexpected ',', expecting kEND ..mohl by mi prosím někdo poradit co s tím, či jak na to,
Nevím, jestli je to třeba v nevhodném formátu (.rb , .rbs ?) bohužel s Ruby jse nikdy nepracoval.
Mám Win 7 32 bit , a zatím se mi semtam s Ketchupem něco podařilo .. ale na ukazování to není ..
Děkuji za odpověď Tom


Mam pocit že každý plugin je na určitou verzi programu, sice starší pluginy fungují třeba od verze 6.0 do verze 8.0.16846 ale nefungují už na novější, ale je to pouze má nepotvrzená domněnka.
Stalo se mi něco podobného mam za to 2Dtool a Weld pluginy mi na verzi 13 napsaly chybovou hlášku a na verzi 8.x.xxxxx fungovaly perfentně bez chyby.
DaU
 
Příspěvky: 8
Registrován: pát 10. led 2014 11:05:50
Bydliště: Česká Republika, okres Benešov - víc neřeknu :P

Re: SketchUp a Trimble

Příspěvekod f.demjan v pon 13. led 2014 21:41:06

Skuste cez SketchUcation Plugin Store
http://sketchup.wu.cz/forum/viewtopic.php?f=17&t=532
Uživatelský avatar
f.demjan
 
Příspěvky: 147
Registrován: úte 12. čer 2012 6:56:28

Re: SketchUp a Trimble

Příspěvekod Joanna_JL v pát 14. úno 2014 2:58:23

Podobně lze pluginy instalovat i přes store Trimblu - v menu Window je volba Extension cosi... nebo tak nějak ( v češtině je to Rozšiřující pluginy) - ta vás hodí přímo do storu, kde vyberete plugin a přímo ho nainstalujete. Co se týče SketchUcation storu, tam je dobré si stáhnout SketchUcation Tools - tři ikonky pro vstup do storu a uspořádání pluginů. Obojí instaluje korektně nejnovější verze pluginů a tak, aby fungovaly v nové verzi, včetně upozornění když něco chybí - třeba Fredo knihovna :)
JL
ADS Studio
http://www.adsstudio.cz
skype: joannalinhartova
mail: joanna.linhartova@adsstudio.cz
Uživatelský avatar
Joanna_JL
 
Příspěvky: 307
Registrován: pon 29. bře 2010 17:22:08
Bydliště: Chrudimská 6, Praha 3 - Vinohrady, 130 00

Re: SketchUp a Trimble

Příspěvekod f.demjan v čtv 06. lis 2014 8:01:26

Info
Bez názvu.png
Uživatelský avatar
f.demjan
 
Příspěvky: 147
Registrován: úte 12. čer 2012 6:56:28


Zpět na Diskuze o programu

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron