Tlačiareň

jano101
Příspěvky: 26
Registrován: sob 14. kvě 2011 23:02:05

Re: Tlačiareň

Příspěvek od jano101 » čtv 07. bře 2019 10:45:12

poprosil by som po dlhšom čase som potreboval niečo nakresliť a vytlačiť1:1 na papier A4
ale nech robím čo robím nedarí sa mi to ani podla jedného vašeho postupu

mám sketchUp ver.18
velkost obrázku sa musí zmestiť na A4

Uživatelský avatar
Joanna_JL
Příspěvky: 310
Registrován: pon 29. bře 2010 17:22:08
Bydliště: Chrudimská 6, Praha 3 - Vinohrady, 130 00
Kontaktovat uživatele:

Re: Tlačiareň

Příspěvek od Joanna_JL » čtv 07. bře 2019 11:11:33

Dobrý den,

tisk je lepší dělat z LayOutu, převeďte si soubor do LayOutu, zadejte příslušný pohled a ortogonální projekci a nastavte si měřítko, ve kterém chcete model mít. Tam uvidíte nejlépe, jestli se skutečně vejde a pak už můžete tisknout. SketchUp samotný obvykle mívá ten tisk trochu oseknutý.
JL
ADS Studio
http://www.adsstudio.cz
skype: joannalinhartova
mail: joanna.linhartova@adsstudio.cz

jano101
Příspěvky: 26
Registrován: sob 14. kvě 2011 23:02:05

Re: Tlačiareň

Příspěvek od jano101 » čtv 07. bře 2019 11:14:39

ok vyskúšam o tomto postupe som ani nepočul idem na to ďakujem

jano101
Příspěvky: 26
Registrován: sob 14. kvě 2011 23:02:05

Re: Tlačiareň

Příspěvek od jano101 » čtv 07. bře 2019 12:04:58

zistujem že to nie je až také jednoduché

1.importoval som do LayOut .skp/mimochodom aký je rozdiel medzi skp. a skb ?/
2.opýtal sa ma akú chcem template dal som A4 na ležato
3. napasoval som môj výtvor do stredu

ale neviem ako sa mení pohlad -nepotrebujem
a ak dám meranie /Dimensions/ tak mi ukazuje iné hodnoty ako v skutočnosti a ani ich neviem prepnúť merá to v metroch...

jano101
Příspěvky: 26
Registrován: sob 14. kvě 2011 23:02:05

Re: Tlačiareň

Příspěvek od jano101 » čtv 07. bře 2019 12:48:46

na prepnutie z m na mm som už prišiel

prikladám foto odkaz

https://photos.app.goo.gl/3MrozTb8NhwU4cNG6
podklad je A4

jaaaajjjj už vidím problééém
OMG ja som to nakreslil v mm a nie v cm čiže je to malé

tá sa no nejak skonvertovať jednorázovo x10?

EDIT: 11:56

urobil som opravu x10
čiže už je to v takom rozmery ako má byť s skutočnosti ale i tak ak to importujem do LayOutu takje to menšie ako je A4 prečo ? to nemá pôvodný rozmer???

EDIT 12:36

tak všetko sa podarilo už je to OK bolo to tým že som v tom 1x robil vytlačené 1:1 ten layout bol dobrý nápad
ďakujem

Uživatelský avatar
Joanna_JL
Příspěvky: 310
Registrován: pon 29. bře 2010 17:22:08
Bydliště: Chrudimská 6, Praha 3 - Vinohrady, 130 00
Kontaktovat uživatele:

Re: Tlačiareň

Příspěvek od Joanna_JL » čtv 07. bře 2019 15:27:32

Tak to byla opravdu rozsáhlá odpověď :D . Když budete takto potřebovat něco ukázat, raději mi napište přímo do mailu, mohu se k vám připojit přes Team Viewer a předvést na vaší obrazovce :)

Hezký den :)
JL
ADS Studio
http://www.adsstudio.cz
skype: joannalinhartova
mail: joanna.linhartova@adsstudio.cz

Odpovědět