protnutí děr, vodítka

protnutí děr, vodítka

Příspěvekod Prezident v pát 01. čer 2012 12:16:02

Dobrý den, v příloze posílám obrázek, kde se mi neaří udělat díru v úhlu 90st do jiné díry. Vždy se mi tam udělá válec a to i přes to, že postupuji jako u díry předešlé

Druhý obrázek znázorňuje zbytky po vodítkách a nevím jak je smazat. Když dělám vodítko z hrany udělá se nekonečná přímka, když z bodu, tak se udělá přímka jen do bodu kam kliknu. Přímky pomocných čar nakonec vygumuji, ale u bodů se mi to nedaří (dá se přepínat mezi tím co se vytvoří bodem ukončená přímka/nekonečná přímka, někdy mi to nevyhovuje, že se vytvoří pouze bod)

děkuji
Přílohy
protnutí.jpg
PomČar.jpg
Prezident
 
Příspěvky: 7
Registrován: pát 25. kvě 2012 16:31:47

Re: protnutí děr, vodítka

Příspěvekod Joanna_JL v pát 01. čer 2012 12:52:10

Ten válec se vám tam protlačuje, protože zatlačujete boční díru na nerovinnou plochu - zkuste spíš v tomto případě si vytvořit váleček ve tvaru té díry, zasuňte ho do prostoru, kde má díra být a použijte volbu Průnik s modelem (Intersect with model). Co se týče odstranění konstrukčních bodů (i čar), nejjednodušší je to udělat najednou z menu Úpravy (Edit)/Smazat konstrukční čáry (Delete Guides). Tím se jich zbavíte všech z celého výkresu :)
JL
ADS Studio
http://www.adsstudio.cz
skype: joannalinhartova
mail: joanna.linhartova@adsstudio.cz
Uživatelský avatar
Joanna_JL
 
Příspěvky: 308
Registrován: pon 29. bře 2010 17:22:08
Bydliště: Chrudimská 6, Praha 3 - Vinohrady, 130 00

Re: protnutí děr, vodítka

Příspěvekod Joanna_JL v pát 01. čer 2012 12:53:42

A ještě - konstrukční bod se vytvoří vždy, když jej děláte z bodu. Kliknutím na přímku se vytváří konstrukční vodící přímka.
JL
ADS Studio
http://www.adsstudio.cz
skype: joannalinhartova
mail: joanna.linhartova@adsstudio.cz
Uživatelský avatar
Joanna_JL
 
Příspěvky: 308
Registrován: pon 29. bře 2010 17:22:08
Bydliště: Chrudimská 6, Praha 3 - Vinohrady, 130 00

Re: protnutí děr, vodítka

Příspěvekod Prezident v pát 01. čer 2012 14:05:51

Děkuji. Bohužel jsem to také zkoušel. Udělal jsem o něco delší váleček stejného průměru, dal jej na místo kde má být díra, dal jsem pravé tl. myši a volbu protnout s modelem. Zůstal mi tam váleček jako by jsem žádvou volbu nedal. Když jsem jej vymazal, tak zmizel. Pak jsem zkoušel váleček protnout jako skupinu a komponentum a pořád to samé.
Prezident
 
Příspěvky: 7
Registrován: pát 25. kvě 2012 16:31:47

Re: protnutí děr, vodítka

Příspěvekod Joanna_JL v pát 01. čer 2012 14:30:06

Začátek je v pořádku, pak musíte skutečně váleček odmazat tak, že smažete oba okraje a vyberete plošky, které zůstaly na ploše toho tělesa a pomocí Delete je smažte taky. Vnitřek by měl zůstat zachovaný.

Průnik s modelem_02.png


Průnik s modelem_01.png
JL
ADS Studio
http://www.adsstudio.cz
skype: joannalinhartova
mail: joanna.linhartova@adsstudio.cz
Uživatelský avatar
Joanna_JL
 
Příspěvky: 308
Registrován: pon 29. bře 2010 17:22:08
Bydliště: Chrudimská 6, Praha 3 - Vinohrady, 130 00

Re: protnutí děr, vodítka

Příspěvekod Fery v pát 01. čer 2012 15:49:18

K tomu mazání konstrukčních přímek - jděte do "window - preferences - shorcuts - Edit/delete quides" a do "add shortcuts" zadejte zkratku "D" a přidejte si klávesovou zkratku tlačítkem plus . Potom po kliknutí na klávesu D se vám budou mazat všechny konstrukční přímky i konstrukční body naráz a nemusíte je pracně odmazávat po jedné.
A ještě dodatek, jak udělat otvor v zakřivené ploše jsem dokumentoval videem na viewtopic.php?f=22&t=184
Fery
 
Příspěvky: 441
Registrován: pon 08. bře 2010 1:30:10

Re: protnutí děr, vodítka

Příspěvekod mako v sob 31. srp 2013 14:14:48

Dobrý den,
mám problém ;) Jsem začátečník a nevím jestli nedělám něco špatně, ale snad ne. Každopádně nedaří se mi udělat průnik 2 válců v objektu. Vždycky se to nějak "rozpadne" - zbortí se i ty válce které chci nechat. Zkoušel jsem i kruhu ze kterého tvořím válec nadefinovat více segmentů (jemnost hrany), ale stejně se to rozpadne a neudělá to pěkné prolnutí... Jinak nevím jestli na to nemá vliv velikost, ale snad ne, snažím se to kreslit 1:1 podle skutečnosti, tzn. jeden válec má průměr 2,5 mm a druhy 3,2 mm. Viz obrázek:
prunik-dir-v-objektu.png
prunik-dir-v-objektu.png (10.61 KiB) Zobrazeno 3234 krát

Nevím co s tím, prosím poraďte. :? Případně ještě přidejte info, pokud víte jak na to a pokud to vůbec jde, jak udělat běžný metrický závit, tzn. např. vnitřní (matice) a venkovní (šroub).
mako
 
Příspěvky: 1
Registrován: sob 31. srp 2013 13:58:51

Re: protnutí děr, vodítka

Příspěvekod Joanna_JL v stř 04. zář 2013 15:16:51

Co se týče protínání těch válců, tam může opravdu dělat problém velikost.U takto malých součástek je lepší je kreslit třeba v desetinásobném zvětšení a až konečný tvar pak zase na desetinu zmenšit. Odstraní to spoustu takových problémů. SU přece jen není strojařský nástroj a jak už jsou rozměry moc malé, začne dělat psíkusy. Co se týče těch závitů, mám za to, že na to existují nějaké pluginy, ale já je nepoužívám, tak s nimi nemám zkušenost, to vám možná poradí zase někdo jiný :)
JL
ADS Studio
http://www.adsstudio.cz
skype: joannalinhartova
mail: joanna.linhartova@adsstudio.cz
Uživatelský avatar
Joanna_JL
 
Příspěvky: 308
Registrován: pon 29. bře 2010 17:22:08
Bydliště: Chrudimská 6, Praha 3 - Vinohrady, 130 00

Re: protnutí děr, vodítka

Příspěvekod babage v pát 20. zář 2013 7:19:44

mám problém ;) Jsem začátečník a nevím jestli nedělám něco špatně, ale snad ne. Každopádně nedaří se mi udělat průnik 2 válců v objektu. Vždycky se to nějak "rozpadne" - zbortí se i ty válce které chci nechat. Zkoušel jsem i kruhu ze kterého tvořím válec nadefinovat více segmentů (jemnost hrany), ale stejně se to rozpadne a neudělá to pěkné prolnutí... Jinak nevím jestli na to nemá vliv velikost, ale snad ne, snažím se to kreslit 1:1 podle skutečnosti, tzn. jeden válec má průměr 2,5 mm a druhy 3,2 mm. Viz obrázek:
babage
 
Příspěvky: 1
Registrován: pát 20. zář 2013 7:06:52

Re: protnutí děr, vodítka

Příspěvekod rabi v pon 09. pro 2013 13:19:53

Ahoj, mám takový problém. Potřeboval bych všechny objekty v modelu spojit do jediného tak, aby se mi při exportu nerozdělily. Vůbec se mi to nedaří. Dá se to vůbec?
RABI>>>>>>>>>>
rabi
 
Příspěvky: 1
Registrován: pon 09. pro 2013 13:11:15

Další

Zpět na Tipy, triky, návody - pro začínající i pokročilé

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron