Výběr plochy (transparentní výplň - jak nastavit)

Jednoduché interaktivní návody

Výběr plochy (transparentní výplň - jak nastavit)

Příspěvekod JohnyBgoode v stř 28. lis 2012 14:00:56

Zdravím!
chtěl bych se zeptat jak se zbavit při výběru nějaké plochy plné barvy - člověk nevidí nic pod ním a někdy mě to pak točí :D. Zkoušel jsem změnit styly, ale pořád stejné.
Děkuji za odpověď!

Viz obrazek..
Přílohy
a.jpg
FOTO
JohnyBgoode
 
Příspěvky: 7
Registrován: pon 19. lis 2012 14:27:01

Re: Výběr plochy (transparentní výplň - jak nastavit)

Příspěvekod JohnyBgoode v stř 28. lis 2012 14:04:43

Nemyslím tím, abych viděl co je pod plochou pomocí Xray apod!! Pouze výběr plochy, ale aby byly označené okraje a mohlo se s označenou plochou pracovat - textury atd :)!!
JohnyBgoode
 
Příspěvky: 7
Registrován: pon 19. lis 2012 14:27:01

Re: Výběr plochy (transparentní výplň - jak nastavit)

Příspěvekod Joanna_JL v stř 28. lis 2012 14:08:56

Nevím, jestli to je to, co myslíte, ale když na tu plochu vylejete některý z průhledných materiálů (knihovna Translucent) nebo i jakoukoli barvu, kterou zprůhledníte v okně Materials, na záložce Edit, tak skrz ni budete vidět...
JL
ADS Studio
http://www.adsstudio.cz
skype: joannalinhartova
mail: joanna.linhartova@adsstudio.cz
Uživatelský avatar
Joanna_JL
 
Příspěvky: 307
Registrován: pon 29. bře 2010 17:22:08
Bydliště: Chrudimská 6, Praha 3 - Vinohrady, 130 00

Re: Výběr plochy (transparentní výplň - jak nastavit)

Příspěvekod Joanna_JL v stř 28. lis 2012 14:11:17

Případně jsou další možnnosti - třeba tu plochu vyberte a z pravého tlačítka skryjte - když pak zapnete v menu View/Hidden geometry, tak se ta plocha zobrazí jako drátěná a můžete ji zase třeba odkrýt... Opravdu nevím přesně, co od toho potřebujete :)
JL
ADS Studio
http://www.adsstudio.cz
skype: joannalinhartova
mail: joanna.linhartova@adsstudio.cz
Uživatelský avatar
Joanna_JL
 
Příspěvky: 307
Registrován: pon 29. bře 2010 17:22:08
Bydliště: Chrudimská 6, Praha 3 - Vinohrady, 130 00

Re: Výběr plochy (transparentní výplň - jak nastavit)

Příspěvekod JohnyBgoode v stř 28. lis 2012 14:19:25

Asi jsem to celé špatně pojal. Vlastně co bych rád je, to že při výběru myší nebudu mít vybarvenou celou plochu. Takhle nemohu pracovat, jelikož při označení nevidím co je na té určité označené ploše.. Kdysi to fungovalo normálně a od jisté doby to mám takhle při výběru myší..
JohnyBgoode
 
Příspěvky: 7
Registrován: pon 19. lis 2012 14:27:01

Re: Výběr plochy (transparentní výplň - jak nastavit)

Příspěvekod Joanna_JL v čtv 29. lis 2012 11:13:51

Asi vám takhle fakt nerozumím. Nechcete mi zavolat nebo se tady zastavit, budete-li mít cestu?
JL
ADS Studio
http://www.adsstudio.cz
skype: joannalinhartova
mail: joanna.linhartova@adsstudio.cz
Uživatelský avatar
Joanna_JL
 
Příspěvky: 307
Registrován: pon 29. bře 2010 17:22:08
Bydliště: Chrudimská 6, Praha 3 - Vinohrady, 130 00

Re: Výběr plochy (transparentní výplň - jak nastavit)

Příspěvekod JohnyBgoode v čtv 29. lis 2012 11:43:55

No to bych měl daleko :D.. Posílám obrázek jak bych byl rád, aby vypadal vybraný objekt (výchozí sketchup).
Přílohy
b.jpg
b.jpg (42.72 KiB) Zobrazeno 2075 krát
JohnyBgoode
 
Příspěvky: 7
Registrován: pon 19. lis 2012 14:27:01

Re: Výběr plochy (transparentní výplň - jak nastavit)

Příspěvekod Joanna_JL v čtv 29. lis 2012 12:05:07

No, ale takhle se vám musí skutečně zobrazovat, pokud je obrys plošný a uzavřený. Pokud se vám v tomto případě vybere celá přední plocha, bude chybka buď v nějaké mezírce, nebo není ten obdélník přesně v rovině. Poslední možnost je, že je problém v grafické kartě, pak bych ještě zkusila Window/Preferences/OpenGl a vyzkoušet různé kombinace zatržítek... Zkuste mi třeba do mailu poslat ten soubor, ve kterém vás to zlobí.
JL
ADS Studio
http://www.adsstudio.cz
skype: joannalinhartova
mail: joanna.linhartova@adsstudio.cz
Uživatelský avatar
Joanna_JL
 
Příspěvky: 307
Registrován: pon 29. bře 2010 17:22:08
Bydliště: Chrudimská 6, Praha 3 - Vinohrady, 130 00

Re: Výběr plochy (transparentní výplň - jak nastavit)

Příspěvekod Joanna_JL v čtv 29. lis 2012 12:05:41

No, ale takhle se vám musí skutečně zobrazovat, pokud je obrys plošný a uzavřený. Pokud se vám v tomto případě vybere celá přední plocha, bude chybka buď v nějaké mezírce, nebo není ten obdélník přesně v rovině. Poslední možnost je, že je problém v grafické kartě, pak bych ještě zkusila Window/Preferences/OpenGl a vyzkoušet různé kombinace zatržítek... Zkuste mi třeba do mailu poslat ten soubor, ve kterém vás to zlobí.
JL
ADS Studio
http://www.adsstudio.cz
skype: joannalinhartova
mail: joanna.linhartova@adsstudio.cz
Uživatelský avatar
Joanna_JL
 
Příspěvky: 307
Registrován: pon 29. bře 2010 17:22:08
Bydliště: Chrudimská 6, Praha 3 - Vinohrady, 130 00


Zpět na Návody pro začátečníky

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron