Volume Calculator

O drobných doplňcích pro Google SketchUp

Volume Calculator

Příspěvekod Fery v úte 25. kvě 2010 9:22:18

Pro ty z vás, kteří potřebují počítat objem těles, které modelují, přikládám pluginu "Volume Calculator". Z modelu vytvořte skupinu nebo komponentu a klikněte na ni pravým tlačítkem myši. Z nabídky vyberte "Volume" a v dialogovém okně, které na vás vyskočí zadejte jednotky, ve kterých chcete výpočet.
VolumeCalculator21.zip
(6.88 KiB) 710 krát

dialogové okno.jpg

výpočet.jpg
Fery
 
Příspěvky: 441
Registrován: pon 08. bře 2010 1:30:10

Re: Volume Calculator

Příspěvekod carrot v pát 25. úno 2011 10:44:56

zdravím, existuje i něco na výpočet povrchu tělesa? povrch jednoduchých obrazců umím, ale nechce se mi sčítat asi 300 trojúhelníků, které mi tvoří plochu...
carrot
 
Příspěvky: 6
Registrován: čtv 06. led 2011 15:00:53

Re: Volume Calculator

Příspěvekod ch.o.ss.e v pát 25. úno 2011 13:34:01

čau záleží na tom co je pro tebe složitý těleso, myslim že ti musí stačit to, že si vybereš plochu, nebo plochy, který chceš spočítat a dáš jen Entity Info..;)
ch.o.ss.e
 
Příspěvky: 37
Registrován: úte 10. srp 2010 12:40:29

Re: Volume Calculator

Příspěvekod carrot v pát 25. úno 2011 15:38:08

je to tam, díky
carrot
 
Příspěvky: 6
Registrován: čtv 06. led 2011 15:00:53

Re: Volume Calculator

Příspěvekod Joanna_JL v ned 27. úno 2011 10:55:09

Povrchy ploch se dají zjistit i z kontextového menu podle materiálu, výběru nebo hladin :)
JL
ADS Studio
http://www.adsstudio.cz
skype: joannalinhartova
mail: joanna.linhartova@adsstudio.cz
Uživatelský avatar
Joanna_JL
 
Příspěvky: 304
Registrován: pon 29. bře 2010 17:22:08
Bydliště: Chrudimská 6, Praha 3 - Vinohrady, 130 00

Re: Volume Calculator

Příspěvekod Tokrol v čtv 31. bře 2011 23:10:52

Zdravím všechny,
nevíte někdo prosím, proč při spuštění plugin nezobrazí hodnotu? Zdá se že plugin se načte správně a zobrazí i tabulku s nastavením jednotek. Leč výsledek nikde??? Pro jakou verzi Sketchupu je vůbec určen?? Prosím poraďte, děkuji
Tokrol
 
Příspěvky: 1
Registrován: čtv 31. bře 2011 23:07:04

Re: Volume Calculator

Příspěvekod Joanna_JL v pát 01. dub 2011 4:43:17

Hodně záleží i na tom, jestli se jedná o korektní těleso. Mělo by být uzavřené do skupiny nebo komponenty, nesmí obsahovat samostatné čáry nebo zbytky ploch ani neuzavřené otvory.... Výpočet objemu už je přímo součástí verze 8, plugin se používal ve starších verzích, ale podmínky by měly být stejné. Stačí tedy, aby někde na tělese byla nějaká nekorektnost a nástroj už ho nepovažuje za skutečné těleso a tím pádem ani neumí vypočítat objem....
Na obrázku vidíte příklad toho, kdy těleso je a není objemové - první je normální obestavěný prostor bez žádných rušivých prvků, na druhém je čára, ale jde od hrany ke hraně - je uzavřená, takže i toto ještě je těleso. Ve třetím případě je neukončená hrana na přední ploše -toto už není těleso. No a čtvrtý prvek není těleso, protože má "podlahu" jen jako samostatnou plochu bez objemu.
Přílohy
Objemy.jpg
JL
ADS Studio
http://www.adsstudio.cz
skype: joannalinhartova
mail: joanna.linhartova@adsstudio.cz
Uživatelský avatar
Joanna_JL
 
Příspěvky: 304
Registrován: pon 29. bře 2010 17:22:08
Bydliště: Chrudimská 6, Praha 3 - Vinohrady, 130 00

AKO VYPOČÍTAŤ PLOCHU

Příspěvekod kolobot v pon 28. led 2013 19:41:45

NO možno budem písať už odveci lebo ste v tomto už pokročilí ako ja ale mne sa po tom ako som pol dňa googlil a maturoval nad tým osvedčila jedna metóda.
Počíta plochu bez ohľadu na či je náš objekt :
jednoduchý alebo zložitý
či má oblé tvary alebo len rovné
či je uzavretý alebo nie
či má vymalovanú každú stenu z každej strany inou farbou alebo všetky rovnako
Bez ohľadu na to či je časť obejktu spojená ako skupina alebo je celý rozbitý ....


Proste mi príde najlepší zo všetkého čo som zatiaľ mal možnosť otestovať.
Jednoducho zoberiete plochy alebo celý objekt alebo čo chcele zistiť koľko majú spolu výmeru a dajte ich na chvíľu do jednej vrstvy ak máte objekt rozvrstvený a nechcete si ho kaziť lebo je súčasť niečoho vačšieho nevadí spravte si z nehona len na chvílu kópiu a tu hodte do nejakej vrstvy kde nieje nič iné napríklad ja som si spravil pokusnavrstva1 a hodil som ho tam ako je proste vyfarbený polo pozoskupovaný do skupín proste ako bol tak som ho tam hodil žiadne úpravy nič.
A potom len kliknete na jednu jeho plochu - hociktorú či tu v skupine alebo vedla proste to je jedno a kliknete pravím a zobrazí sa vám možnosť zase AREA a tam tri možnosti výber, vrstva, materiál(ten už bol spomínaný) ale ten nechceme ale vyberieme práve možnosť vrstva a vybehne nám presne plocha ako sme si predstavovali.

Prestal som používať výpočet plochy cez materiály vo veľa prípadoch preto že niekedy sa sketch up chová zvláštne a proste ak máte kocku napríkald jednoduchú nakreslenú a vy ju chápete ako kocku to je v poraidku ale sketch up ju chápe ako 6 strán respektíve ploch ktoré sa dajú "natrieť" z oboch strán - čo mi nevadí. Ale niekedy dochádza k tomu že steny bývajú vymalované aj vnúti kocky najakými nedopatreniami a nie iba zvonku a potom namiesto 6m2 na kocke sa dá dosiahnuť až 12. Akože na jendoduchom objekte si to skontorlujem ale keď máte napríkal ako ja teraz krov kde je 200 trámov a chcete vypočítať kolko konzervačnej látky potrebujete na ich plochu natrieť aby ste mali predstavu a skúsite to vymalovať zistíte že vám vychádzajú už pri malovaní nejaké záludnosti lebo niektoré trámi sa v sketchi nejako dotentovali a teraz si myslí ze niektore steny vonkajsie su vnutorne atd.. tak nemáte inú možnosť len skontorlovať každý trám ako je namalovaný zvnoku a ako zvnútra a to je konina preto srať v takýchto prípadoch na hlúpe malovanie ale rovno na chvílu do vrstvy to hodiť a vieme že nám určite dá presnú plochu ako má byť a žiadne bubony.

Proste problém malovania je v tom že dokáže jednu plochu zarátať dva krát ak je "na tretá z dvoch strán" a tým môže dochádzať v určitých príapdoch k výsledokm ktoré sme nechceli kdežto výpočet cez vrstvu zaručene ráta vždy jednu plochu len ako jendu a nikdy nie viac alebo menej som zistil a preto sa na takéto veci hodí lepšie aj keď malovanie ma tiež svoje opodstatnenie ale zase v iných prípadoch ale ja by som ho na výpočet povrchu telies nepoužíval.

Neviem možno to niekomu pomôže čo som napísal a možno som bol len ja taký hlúpi že som doteraz nevedel to čo píšem.
kolobot
 
Příspěvky: 10
Registrován: pon 28. kvě 2012 0:19:13

Re: Volume Calculator

Příspěvekod chocolate7 v stř 22. led 2014 7:31:23

Myslim že ti musí stačit to, že si vybereš plochu, nebo plochy, který chceš spočítat a dáš jen Entity Info..
Smile PleazZZZzzzZZZzzzz
chocolate7
 
Příspěvky: 1
Registrován: stř 22. led 2014 7:28:46

Re: Volume Calculator

Příspěvekod kaufi v úte 12. led 2016 12:07:41

Nedaří se mi udělat komponentu korektní (jak je výše uvedeno), aby se vypočítal objem... Není to i omezený počtem prvků, respektive složitostí komponenty?
Přílohy
sketch.JPG
Uživatelský avatar
kaufi
 
Příspěvky: 8
Registrován: stř 15. úno 2012 21:07:49

Další

Zpět na Pluginy (doplňky)

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron