nechce mi vziat model do G.Earth?!?

Co musí splňovat model zobrazitelný v Google Earth

nechce mi vziat model do G.Earth?!?

Příspěvekod flipaaaaa v úte 08. bře 2011 23:28:06

Zdravim, potreboval by som radu. Pochadzam povodne z maleho mestecka a chcel som nakreslit nejake pamiatky, ktore tam este ostali. Zacal som kastielom (foto prikladam), postupoval som presne podla navodu ako objekt umiestnit do google earth, zial vobec sa to tam nezabrazuje, akurat, len mne v pocitaci na mojom GE. Vobec tomu nerozumiem praco je to tak?? Mal som pouzit foto texturu, alebo som mal spravit render, alebo uz neviem co???
Moze mi niekto poskytnut konstruktivnu radu.
Vopred dakujem.[img][IMG]http://imghost.sk/graphic/thumbs/349524-kastiel-th.jpeg[/img][/img]

http://imghost.sk/image/349524-kastiel.jpeg
flipaaaaa
 
Příspěvky: 22
Registrován: stř 02. čer 2010 22:18:28

Re: nechce mi vziat model do G.Earth?!?

Příspěvekod flipaaaaa v úte 08. bře 2011 23:30:19

[URL=http://imghost.sk/share/349524-kastiel.jpeg]Obrázek
flipaaaaa
 
Příspěvky: 22
Registrován: stř 02. čer 2010 22:18:28

Re: nechce mi vziat model do G.Earth?!?

Příspěvekod Fery v stř 09. bře 2011 4:51:13

Jestliže Google model nepřijme do GE, vždycky napíše proč. Takže se podívej na vyjádření Googlu, proč byl model odmítnut. Já vidím zapomenuté konstrukční linky a celý model má barevné textury, což je pro GE nepřijatelné. Google požaduje fotorealistické textury.
Dej sem link na model v galerii, ať se můžeme podívat, co by se dalo zlepšit. O texturách pro GE mluvíme mimo jiné i na viewtopic.php?f=22&t=199
Fery
 
Příspěvky: 441
Registrován: pon 08. bře 2010 1:30:10

Re: nechce mi vziat model do G.Earth?!?

Příspěvekod PepikW v stř 09. bře 2011 9:13:51

Předpokládám, že se model bude jmenovat "Kastiel", nebo "Kaštiel", prohledal jsem 3D Warehouse a tvůj tam není. Napadla mě "blbá" otázka: máš ho nahraný do 3DWarehouse (příkaz Share) a ve formuláři, který při nahrávání vyplňuješ, zaškrtnuté "Tento 3D model je reálný, aktuální a správně umístěný" ?
Další věc je, že to někdy trvá i pár týdnů, než model u googlů posoudí a zařadí do vrstvy "Prostorově zobrazené budovy" v GE.
PepikW
 
Příspěvky: 18
Registrován: čtv 26. srp 2010 13:49:05
Bydliště: Děčín

Re: nechce mi vziat model do G.Earth?!?

Příspěvekod flipaaaaa v stř 09. bře 2011 10:12:22

Vdaka za odpovede, posielam link na jednu z mojich galerii, kastiel som nazval mansion a dal ho nacitat omylom medzi moj nabytok, ale clovek ho tam lahko najde :)

http://sketchup.google.com/3dwarehouse/ ... &scoring=m

Podla mna to asi bude tou foto texturov, len je dost blbe zohnat nejake fotky zo strechy a hlavne hornych casti, kedze fotiek je biedne a nejake miesto odkial by sa to dalo relativne dobre odfotit neexistuje :(
flipaaaaa
 
Příspěvky: 22
Registrován: stř 02. čer 2010 22:18:28

Re: nechce mi vziat model do G.Earth?!?

Příspěvekod Fery v stř 09. bře 2011 10:58:48

Tak nejen zapomenuté konstrukční přímky, ale i dvojité plochy. Když si modelem zatočíš, probleskují dvě plochy na sobě. Ale to, že model nemá ani jednu fotorealistickou texturu, bude asi největší chyba. Co ti Google napsal, když model odmítl?
Fery
 
Příspěvky: 441
Registrován: pon 08. bře 2010 1:30:10

Re: nechce mi vziat model do G.Earth?!?

Příspěvekod flipaaaaa v stř 09. bře 2011 11:41:29

Tak napisal toto:
Je nám ľúto, ale váš model teraz nebol prijatý do vrstvy Budovy 3D. Stále však môžete kliknúť na odkazy nižšie a pozrieť si návrhy na zlepšenie modelu, aby mohol byť znovu posúdený pre prijatie do vrstvy Budovy 3D. Keď na modeli vykonáte navrhované úpravy, nahrajte novú verziu namiesto starej. Uistite sa, že na stránke odovzdávania vyberiete možnosť Pripravené pre aplikáciu Google Earth, aby bol váš model posúdený pre vrstvu Budovy 3D.

Pod tymto bolo napisane: Nekompletná fotografická textúra a link: http://sketchup.google.com/intl/sk/3dwh ... l#textured

O tych dvojitych plochach som nevedel ani o konstrukcnych ciarach
flipaaaaa
 
Příspěvky: 22
Registrován: stř 02. čer 2010 22:18:28

Re: nechce mi vziat model do G.Earth?!?

Příspěvekod PepikW v stř 09. bře 2011 16:52:42

Jo, gjúglové jsou ujetý na fototextury. Často přijmou šílenej, geometricky i rozměrově zprzněnej model, hlavně že má fototexturu (viz příloha - a to je to přitom patlaný v kečupu, né v modelování budov :shock: ).
Zkus alespoň část textur nahradit fotkou (třeba jen dveře, okna), ale nezkaž tím svůj pěkný model ;)

PS. po několika urgencích mi přijali i model bez fototextury, ale byla to fuška....
Přílohy
Institut de France.jpg
PepikW
 
Příspěvky: 18
Registrován: čtv 26. srp 2010 13:49:05
Bydliště: Děčín

Re: nechce mi vziat model do G.Earth?!?

Příspěvekod flipaaaaa v sob 12. bře 2011 0:39:56

Dik za radu, ja sa momentalne bijem po hlave, lebo som kreslil kostol a uz som sa postal aj do okien, ktore su vyplnene farebnym sklom a vznikne z toho mozaika a robil som to zbytocne, no aspon som sa nieco naucil. Teraz mi neostava nic ine len liezt po stromoch a fotit, lebo odnikial nie je ine dobre miesto.
A este sa chcem opytat ak chcem nahradit dvere fototexturou, tak je nutne napriklad, ked mam polkruh nad dvaremi aj fotku dvari tak orezat do polkruhu???
Dik
flipaaaaa
 
Příspěvky: 22
Registrován: stř 02. čer 2010 22:18:28

Re: nechce mi vziat model do G.Earth?!?

Příspěvekod PepikW v sob 12. bře 2011 22:17:03

Fototextura může libovolně přesahovat plochu, na kterou se nanáší. Ovšem fotku je potřeba ořezat (a stačí na obdélník) z důvodu datové velikosti.
PepikW
 
Příspěvky: 18
Registrován: čtv 26. srp 2010 13:49:05
Bydliště: Děčín


Zpět na Úprava modelů pro Google Earth

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník